H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ολυμπιακοί - Μεσογειακοί Αγώνες: Κοινωνικές, Οικονομικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις

Οι Μεσογειακοί αγώνες όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον, αποτελούν μια παραφροσύνη σπατάλης, καταστροφής του περιβάλλοντος, δημιουργίας κατασταλτικών οργανισμών στο όνομα της ασφάλειας. Τα οφέλη από αυτούς τους αγώνες αφορούν μια ελάχιστη ομάδα εργολάβων και «ημετέρων» προμηθευτών του Δημοσίου. Καλλιεργείται μέσα από μια τεράστια μηχανή προπαγάνδας η ιδέα του εθνικού στόχου ενώ στην πραγματικότητα ο λαός καλείται να πληρώσει ιλιγγιώδη ποσά, πολλαπλά από αυτά που είχε εγκρίνει αρχικά η Βουλή. Αντίθετα το βιοτικό του επίπεδο, τα εργασιακά του δικαιώματα, οι πολιτικές του ελευθερίες στο όνομα του «εθνικού» στόχου επιχειρείται να δεχθούν παραπέρα πλήγματα.
Πριν ακόμα την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων όπως και των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν διατυπωθεί σοβαρές αντιρρήσεις από κινήσεις πολιτών, οικολογικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις οικονομικές, χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη χώρα.

Σήμερα σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των Μεσογειακών και πέντε χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο επιβεβαιώνονται οι φόβοι αλλά προστίθενται και άλλοι :

* Αυξάνεται το δημόσιο χρέος (κόστος σε όλους, κέρδη σε λίγους)
* Συρρικνώνονται οι δημόσιες δαπάνες για βασικές κοινωνικές ανάγκες
* Επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις στον κατασκευαστικό τομέα
* Το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και του «ολυμπιακού ιδεώδους»
* Δημιουργείται σοβαρό «δημοκρατικό έλλειμμα» με πρόσχημα την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων

Είναι εύκολο να κατηγορηθούμε ως ανθέλληνες και ότι επιθυμούμε να σαμποτάρουμε την εθνική προσπάθεια. Αυτό όμως είναι λάθος. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση αν η πραγματοποίηση των αγώνων στην Ελλάδα θα σήμαινε και την πραγματική ανάδειξη του ολυμπιακού ιδεώδους. Αν πετυχαίναμε έργα που θα αναβάθμιζαν το περιβάλλον, θα προωθούσαν το μαζικό- κοινωνικό αθλητισμό, θα βελτίωναν το επίπεδο της καθημερινής ζωής όλων των πολιτών. Αν καταφέρναμε να προωθήσουμε την ειρήνη και να καταδικάσουμε όλες αυτές τις πολυεθνικές που από τη μία σιγοντάρουν πολέμους και συγκρούσεις για τον έλεγχο των αγορών και από την άλλη παρουσιάζονται ως ευεργέτες – σπόνσορες για την εκπλήρωση των Αγώνων!

Δυστυχώς οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί και Μεσογειακοί Αγώνες είναι συνώνυμοι με την κερδοσκοπία των πολυεθνικών αυτών εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων, προωθούν τον αθλητισμό των αναβολικών, υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει και για το που μας οδηγεί το «εθνικό όνειρο».
* Γιατί έχουμε δικαίωμα στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση.
* Γιατί ακόμα και σήμερα μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να περιορισθούν έστω και τώρα οι περιβαλλοντικές καταστροφές και να περισωθούν οι ατομικές ελευθερίες.
* Γιατί μας αφορά όλους.


Βόλος , 23 Σεπτεμβρίου 2009

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου