H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Χιλιαδού. Στην οδό Κουντουριώτου (στο ύψος του περιφερειακού), υπάρχει το γήπεδο της Χιλιαδούς όπου η Δημοτική Αρχή θέλει να μεταφέρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν το γήπεδο να παραμείνει και να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και άθλησης.
Το παρών οικόπεδο, είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και άθλησης με το προηγούμενο πολεοδομικό σχέδιο, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα για την διαμόρφωση του. Αποχαρακτηρίστηκε από χώρος πρασίνου και αθλητισμού για να κατασκευαστεί εκεί χώρος στήριξης ΑΜΕΑ. Αυτοχαρακτηρίστηκε και από χώρος στήριξης ΑΜΕΑ για να μεταφερθεί εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή αποχαρακτηρίζει τον χώρο, ανάλογα με τα δικά της «οράματα» και τα δικά της συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων. Θεωρούμε αυτήν την πρακτική απαράδεκτη και αλαζονική. Οι δημόσιοι χώροι δεν ανήκουν σε καμιά δημοτική αρχή αλλά στους κατοίκους.
Επίσης για ακόμη μια φορά βλέπουμε να σχεδιάζονται μεγάλα έργα, αποσπασματικά και χωρίς ένα συνολικό σχέδιο. Σε μια περιοχή που ήδη έχει προβλήματα από τον περιφερειακό (δεν έχουν βάλει ηχοπετάσματα, δεν υπάρχουν υπόγειες διαβάσεις), που τα όποια πάρκα είναι παρατημένα και έχουν μια ντροπιαστική εικόνα, που έχει σχολικές μονάδες, πηγαίνουν τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής. Και για να υπάρξει σωστή πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής στον περιφερειακό θα δημιουργήσουν έναν καινούργιο κόμβο στο ύψος της Κουντουριώτου, στα εκατό μέτρα από τον κόμβο της Ιωλκού. Έτσι η πόλη μας, πάλι θα πρωτοτυπήσει. Μετά τους ποδηλατόδρομους παρωδία, θα έχουμε και τον περιφερειακό παρωδία.
Πρέπει να φύγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το κέντρο της πόλης; Και βέβαια πρέπει. Έπρεπε από καιρό να γίνει. Γιατί όμως να πάει σε μια κατοικήσιμη περιοχή, με σχολεία και σε χώρο όπου αθλούνται οι κάτοικοι της περιοχής; Γιατί τέτοια εμμονή από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, να χτίσουν εκεί κάτι. Οτιδήποτε. Μήπως για το ΣΔΙΤ;
Οι κάτοικοι της Χιλιαδούς, οργανώθηκαν και ζητάνε το αυτονόητο. Καλούμε τον κάθε συμπολίτη μας, που θέλει η πόλη, η γειτονία του, να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κατοίκων της Χιλιαδού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου