H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Η φασιστική επίθεση στα Χανιά «καίει» και το δικό μας Στέκι

Η εμπρηστική φασιστική επίθεση που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/12 στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, αποτελεί ένα ακόμα «στιγμιότυπο» της οργανωμένης επίθεσης παρακρατικών ομάδων που, με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας, στοχοποιούν κοινωνικούς και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στους οποίους αμφισβητείται απόλυτα η δικτατορία των αγορών και η «δημοκρατία» του ροπάλου, δηλώνεται τεκμηριωμένα ότι οι μετανάστες δεν φταίνε για την ανεργία, προσφέρεται έμπρακτα αλληλεγγύη σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρας μας διωγμένοι από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Κοινωνικού Στεκιού και των συντρόφων μας στα Χανιά. Είναι επίθεση εναντίον όλων μας, του κινήματος, της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι συνέχεια της προ 10 μηνών επίθεσης «αγνώστου» με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, των επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στα στέκια Σφεντόνα και Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, των φασιστικών επιθέσεων με μολότοφ στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη και Villa Amalias στην Αθήνα, της αστυνομικής εισβολής στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι.

Η εμπρηστική φασιστική επίθεση στα Χανιά είναι ενταγμένη στην επίθεση κατά του κινήματος που τρόμαξε την εξουσία με την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη και που και φέτος έδειξε ότι μπορεί να βγαίνει και πάλι μαζικό, διεκδικητικό, δυναμικό στους δρόμους παρά το όργιο αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης. Αυτό το κίνημα προσπαθούν οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί να εκφοβίσουν με εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις, με ΜΑΤ και χημικά, με συκοφαντίες από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με διώξεις και φυλακίσεις, με ενεργοποίηση παρακρατικών φασιστικών μηχανισμών, με εμπρησμούς και επιθέσεις.

Είναι περιττό να δηλώσουμε ότι δεν μας φοβίζουν, ότι δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Αυτοί με την καταστολή και την τρομοκρατία, εμείς με τους αγώνες και την εξέγερση!



Χώρος Κινημάτων - Στέκι Μεταναστών

Ιωλκού 33 και Τ. Οικονομάκη

Βόλος, 16/12/2009

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου