H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η Παρέμβαση Πολιτών Βόλου χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε κάθε πόλη της Ελλάδας που, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη, κατέβηκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν μαζικά και αποφασιστικά κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, τις προηγούμενες μέρες. Έτσι και στο Βόλο, την Κυριακή (6/12) και τη Δευτέρα (7/12) εκατοντάδες νέοι και νέες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικά το παρών υπενθυμίζοντας, μαζί με όλους τους διαδηλωτές πανελλαδικά, σε όσους καμώνονται ότι το ξέχασαν πως πια ένα αγεφύρωτο χάσμα χωρίζει την κοινωνική πλειοψηφία από το γερασμένο και απωθητικό σύστημα εξουσίας.
Το χάσμα αυτό, που έχει δημιουργηθεί και μεγαλώνει χρόνια τώρα, με την αβεβαιότητα της νεολαίας για το μέλλον, την εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια, τις απολύσεις και τις αντεργατικές πολιτικές, ο περασμένος Δεκέμβρης το έφερε στην επιφάνεια. Ο φετινός Δεκέμβρης όμως, έφερε στην επιφάνεια και κάτι ακόμη: 2 μήνες μετά τις εκλογές, έδειξε σε όλους με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η νέα κυβέρνηση δε διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη ούτε στην αγριότητα με την οποία διατάζει τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε όσους κατεβαίνουν στο δρόμο, παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά, για μια καλύτερη ζωή.
Έτσι, την ολοκλήρωση από το ΠΑΣΟΚ του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά που ξεκίνησε η ΝΔ και το πέταγμα στο δρόμο από το ΠΑΣΟΚ των εργαζόμενων στα stage τους οποίους κρατούσε ομήρους η ΝΔ διαδέχτηκε η μετατροπή του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» της ΝΔ σε δόγμα «προληπτικής καταστολής» από το ΠΑΣΟΚ. Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης προκλητικότητας από τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες που όργωναν τις πορείες, με εκατοντάδες προσαγωγές πριν την έναρξη των διαδηλώσεων, για την αποτροπή και τον εκφοβισμό του κόσμου που ήθελε να κατέβει στις πορείες, συλλήψεις στο σορό και σε σημεία όπου δε σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο και φυσικά, οι γνωστές πια σε όλους ενορχηστρωμένες προκλήσεις επεισοδίων από τους κουκουλοφόρους της ασφάλειας που εναλλάσσονταν με ρίψεις χημικών μέσα στον κορμό των διαδηλώσεων και δολοφονικές επιθέσεις από τα ΜΑΤ.
Κι όμως! Οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά κόντρα στην επιχείρηση προπαγάνδας και διαστρέβλωσης από τα μεγάλα ΜΜΕ έδωσαν ένα σαφές στίγμα αντίθεσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική. Έτσι και στο Βόλο, οι διαδηλώσεις, παρά την συντονισμένη προσπάθεια της αστυνομίας, ιδίως την Κυριακή (6/12), να προκαλέσει επεισόδια, με ομάδες ασφαλιτών που προσπαθούσαν να ενσωματωθούν στην πορεία, με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να αποκόψουν διαδηλωτές, με προσαγωγές σε ανύποπτο χρόνο κλπ, ολοκληρώθηκαν περιφρουρώντας το πολιτικό μήνυμα της ανυπακοής και της αντίστασης στις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της καταστολής.
Καταγγέλλουμε την αστυνομία του Βόλου που έπνιξε την πόλη στα καρκινογόνα χημικά, ρίχνοντας δακρυγόνα μέσα στο πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτου, καταπατώντας το άσυλο και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων φοιτητών και μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί μετά τη πορεία για να πραγματοποιήσουν Συντονιστικό.

Καλούμε τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Βόλου να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν ενάντια στις αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές!

Να στείλουμε το μήνυμα ότι δε μάς φοβίζουν, αλλά μάς πεισμώνουν!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου