H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

35 χρόνια μετά, …ο Χρυσοχοΐδης!

Επιτέλους, τριανταπέντε χρόνια μετά, κανονίστηκε το άσυλο, δήλωσε ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης. Τριανταπέντε χρόνια πριν, το άσυλο το είχε «κανονίσει» η χούντα, διατάζοντας την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο. Ο σημερινός υπουργός «κανόνισε» το άσυλο στέλνοντας τα ΜΑΤ:
μέσα και γύρω από την ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη 3/12 για να κυνηγήσουν τους φοιτητές,
μέσα στο ΑΠΘ την Κυριακή 6/12 για τη σύλληψη ταραξιών που …δεν έκαναν ταραχές,
πάνω στα Προπύλαια τη Δευτέρα 7/12 και ενώ δεν απειλούνταν κανένα επεισόδιο,
γύρω από το Πολυτεχνείο την ίδια μέρα, και ενώ ήταν μέσα φοιτητές.

ΜΜΕ, κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, χτυπάνε το άσυλο, όχι για να γλυτώσουν το Πανεπιστήμιο από τις όποιες καταστροφές προκαλεί ο ανεγκέφαλος χουλιγκανισμός. Άλλωστε αυτές οι καταστροφές προσφέρουν άλλοθι στην εξουσία. Το άσυλο χτυπιέται επειδή τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε κέντρο αγώνα: στα μεγάλα ξεσπάσματα των φοιτητών ενάντια στον νόμο πλαίσιο, του κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, της νεολαίας στην περσινή εξέγερση του Δεκέμβρη. Η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε πολιτικά κέντρα αγώνα, σε κέντρα σύνδεσης με την κοινωνία και το λαό, είναι αυτό που ενοχλεί το κατεστημένο.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης προσωπικά οδηγήθηκαν σε αντιδημοκρατικό – αντισυνταγματικό εκτροχιασμό. Ο υπουργός που δήλωσε ότι «δεν κάνει διάλογο», εξήγγειλε ότι την επόμενη φορά δεν θα διστάσει να κάνει και 2000 προσαγωγές. Ίσως και να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών (3) ατόμων… Ο υπουργός που στέλνει τους δίκυκλους Γκοτζαμάνηδες να πέφτουν με τις μηχανές τους πάνω σε διαδηλωτές, σχεδιάζει τις προληπτικές συλλήψεις ώστε να φακελώσει χιλιάδες νέους.

Ο υπουργός που διέταξε την εισβολή στο στέκι Ρεσάλτο -απουσία εισαγγελέα- είναι αυτός που μεθυσμένος από τη δόξα του αυτόκλητου υπερασπιστή της νομιμότητας, έβγαζε ήδη καταδικαστική απόφαση για τους συλληφθέντες του Κερατσινίου: Τα άδεια μπουκάλια μπύρας έγιναν αυτομάτως «μολότοφ», το πετρέλαιο για τις σόμπες, έγινε «βενζίνη για τις μολότοφ», και το αδειανό κέλυφος μιας σκασμένης χειροβομβίδας κρότου – λάμψης (από αυτές που η ΕΛΑΣ ρίχνει σωρηδόν μέσα στις μαθητικές και φοιτητικές πορείες), έγινε σκέτη «χειροβομβίδα». Το αντιδημοκρατικό παραλήρημα και το αυτοκρατορικό ύφος του υπουργού μιας σιδερόφραχτης δημοκρατίας θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.

Γιατί τέτοια επίθεση;

Ο υπουργός, ως μικρός Καίσαρας, ορκίζεται και αφρίζει στη «μάχη» που δίνει υπέρ της νομιμότητας. Στην πραγματικότητα η μάχη που δίνει είναι να πείσει την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει την «ησυχία» και την «ασφάλεια». Η κυβέρνηση δεν είχε στόχο τους «ταραξίες». Δεν είχε καν στόχο τους διαδηλωτές. Στόχο είχε την κοινωνία. Να επιβάλει σιωπή την ίδια ώρα που επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οικονομία.

Ο υπουργός Χρυσοχοΐδης κάνει επικοινωνιακή πολιτική με άλλοθι τη βία και τα επεισόδια. Λέει στους πολίτες: «Μπορεί να επιβιώνετε με το ζόρι, μπορεί να σας κόψουμε κι άλλο τους μισθούς, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα φροντίσει για την ησυχία σας». Στην κρίση και στην ανασφάλεια, το ΠΑΣΟΚ ψάχνει καταφύγιο στην καλλιεργούμενη «απαίτηση» για τάξη και ασφάλεια.

Πρόθυμους συνδρομητές και συνομιλητές βρίσκει σε όλους όσους λατρεύουν τη βία και την καταστροφή, τον πραξικοπηματισμό και τη μαγκιά, στην πλάτη του μαζικού κινήματος. Σε όσους αδιαφορούν αν με τις πράξεις τους κάνουν ένα ολόκληρο κίνημα θύμα των μηχανισμών των ΜΜΕ και της καταστολής. Σε όσους αδιαφορούν για την πραγματική κίνηση των πολλών, των «συνηθισμένων ανθρώπων»…

Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης»

Τις μέρες που στις τηλεοράσεις παιζόταν το έργο «περιμένοντας τις καταστροφές και τις λεηλασίες», η κυβέρνηση μεθοδικά κήρυσσε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η ιδεολογική και οικονομική τρομοκρατία δίνει και παίρνει. Επιτήρηση, πτώχευση, πιστοληπτική υποβάθμιση. Κόψιμο 14ου μισθού, μείωση μισθών στο δημόσιο, πετσόκομμα συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περικοπές δαπανών. Επίτροποι και ευρωπαίοι ηγέτες απειλούν την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία γίνεται νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η ΟΝΕ κινδυνεύει, το ευρώ τραντάζεται.

Μόνη «λύση» να πληρώσει αυτός που χρόνια πληρώνει. Να ματώσει αυτός που χρόνια αιμορραγεί.

Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στην κοινωνία. Οι ίδιοι που ήταν υπεύθυνοι για την κρίση, τα ελλείμματα και τη χρεοκοπία, θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική της φτώχειας. Οι ίδιοι που επέβαλαν λιτότητα για να μπούμε στην ΟΝΕ, επιβάλουν λιτότητα για να μη βγούμε από την ΟΝΕ.

Με τη συνδρομή των ΜΜΕ -των οποίων οι ζάπλουτοι εκδότες αποφάσισαν ότι ο εργαζόμενος λαός φταίει για την οικονομία- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τρομοκρατεί την κοινωνία. Προετοιμάζει μια άγρια επίθεση στο σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η οικονομία κηρύσσεται υπό στρατιωτικό νόμο για να «σωθεί». Μόνο που οι σημερινοί «σωτήρες» είναι ακριβώς οι ίδιοι χθεσινοί «βιαστές».

Συναίνεση ή αντίσταση;

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτά που της λένε οι Βρυξέλλες, θα απολέσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Εννοεί ότι η χώρα θα τεθεί υπό οικονομική κηδεμονία. Κρύβει πως η Ελλάδα με την εθελούσια υποδούλωση στην ΟΝΕ και στο Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ήδη τεθεί υπό κηδεμονία. Κρύβει πως οι πιέσεις στην Ελλάδα από διεθνείς πιστοληπτικούς οίκους κρύβουν ένα τρομακτικό όργιο κερδοσκοπίας στην πλάτη του εργαζόμενου.

Ο πρωθυπουργός ζητά συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Καλλιεργεί στα θύματα κλίμα μοιρολατρικής αποδοχής της θυσίας. Απαιτεί συναίνεση από την υποψήφια για σφάξιμο πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αντίσταση, ενότητα, αλληλεγγύη για να μην περάσει η νεοφιλελεύθερη καταιγίδα.

Όλοι την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στην απεργία και στις διαδηλώσεις

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου