H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

4o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου - Δελτίο Τύπου

Αναρτήθηκε από ΚΟΕ Οργανώσεις Θεσσαλίας | 11:28 π.μ. | , | 0 σχόλια »


Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Οκτώβρη 2009, παραλία Βόλου

Το διήμερο 23 και 24 Οκτώβρη 2008 πραγματοποιείται στην παραλία του Βόλου το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της πόλης. Στον 4ο χρόνο της προσπάθειας το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί ένα γεγονός που συνενώνει και εκφράζει Βολιώτες και Βολιώτισσες, μετανάστες και μετανάστριες, σε μια κοινή εκδήλωση αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και διεκδίκησης.

Όλα τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους μεταναστευτικούς νόμους που ψήφισαν, όχι μόνο δεν δημιούργησαν ένα νομικό πλαίσιο προστασίας των μεταναστών, αλλά αντίθετα προκάλεσαν νέα προβλήματα. Ειδικότερα όμως τον τελευταίο καιρό μια συστηματική προσπάθεια από τη μέχρι πριν λίγες ημέρες κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση της μέχρι τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, την ηχηρή ενθάρρυνση του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και με τη βοήθεια της τηλε-προπαγάνδας των αστικών ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν την κύρια αιτία για την φτώχεια την ανεργία και την εγκληματικότητα.

Φαινόμενα βίας Ελλήνων φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών, η συνεχιζόμενη εργασιακή εκμετάλλευση μεταναστών και μεταναστριών κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η κτηνώδης αστυνομική παρέμβαση στον καταυλισμό των απελπισμένων προσφύγων στην Πάτρα, η απάνθρωπη συνθήκες «φιλοξενίας» χιλιάδων προσφύγων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως στην Παγανή Λέσβου, είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις ρατσισμού που αναδύει το ελληνικό κράτος, αλλά και η κοινωνία μας.

Ο ρατσισμός όμως δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο, δεν είναι μόνο φυλετικός. Κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος ατόμων ή ομάδων λόγω καταγωγής, φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και σωματικής ή πνευματικής ικανότητας, αποτελούν μια άλλη ανάλγητη έκφραση κοινωνικού ρατσισμού.

Εμείς σ’ αυτή τη βαρβαρότητα απαντάμε με την ανιδιοτελή συμμετοχή μας στα κοινωνικά κινήματα, με την προσπάθειά μας για αναζήτηση κοινών δρόμων αγώνα με συλλογικότητες και με πολίτες, με την αντίστασή μας στον εργασιακό μεσαίωνα, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στο ρατσισμό και στις διακρίσεις.

Ο χώρος του Φεστιβάλ κατά το διήμερο των εκδηλώσεων θα γεμίσει από συμπολίτες μας, ξένους και Έλληνες, ποικίλους ήχους, διάφορες γεύσεις και πολλαπλά χρώματα. Συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές και παιδότοπος, μαζί με εθνικές κουζίνες και μουσικές θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα αναδείξει και θα αναλύσει προβλήματα ρατσισμού, θα προβάλλει αιτήματα ισότητας και αλληλεγγύης, θα διεκδικήσει ίσα κοινωνικά δικαιώματα για μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επειδή οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν ταπεινώνουν μόνο τους «άλλους», εξευτελίζουν και «εμάς»...

Επειδή δεν απειλούμαστε από τους οικονομικούς και τους πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά από την ανεργία, την εμπορευματοποίηση των πάντων, τη ζωή χωρίς νόημα που μας επιβάλλουν οι κυρίαρχοι...

Η συλλογική αντίσταση απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν οι ιδεολογικοί κήρυκες, οι πολιτικές δυνάμεις και οι (παρα)κρατικοί μηχανισμοί της εκμετάλλευσης, της ξενοφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού δεν είναι μόνο απαραίτητη, αλλά και δίκαιη!

Συντονιστικό μεταναστευτικών, κοινωνικών, πολιτικών οργανώσεων και πολιτών Βόλου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου