H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΠΕΜΠΤΗ 20/1, 11:00, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, συνταξιούχοι, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Το 2011 μόνο ευοίωνο δεν ανέτειλε। Τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που εξέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας ΕΕ και ΔΝΤ, όχι μόνο συνεχίζουν να ισχύουν αλλά διαρκώς εντείνονται। Το μνημόνιο προδοσίας που υπέγραψαν εναντίον του ελληνικού λαού οδηγεί σε περεταίρω περικοπές μισθών, ανεργία, φτώχεια, φτιάχνοντας μια νέα γενιά μονίμως ανασφαλών εργαζομένων με μισθό 560 ευρώ। Ο όρος εργασία μεταμορφώθηκε σε «απασχόληση», οι εργαζόμενοι ορίζονται ως «ανθρώπινο δυναμικό» που χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ορέξεις της «αγοράς».
Είμαστε όμηροι των διαθέσεων του κεφαλαίου μέσα στην ίδια μας την χώρα. Σκλάβοι μιας Ευρώπης των πολυεθνικών και όχι των λαών, μιας κυβέρνησης που δεν υπηρετεί τον λαό αλλά την τρόικα. Ζούμε μια ιδιότυπη χούντα, η οποία δεν λειτουργεί με άρματα και συνταγματάρχες αλλά με κουστουμαρισμένους πίσω από πολυτελή γραφεία (και μπόλικα δακρυγόνα και γκλομπ στις πορείες), που κόβουν και ράβουν τον κόσμο με γνώμονα την ιδιοτέλεια και την άκρατη κερδοσκοπία. Θα παραμείνουμε αμέτοχοι, μουδιασμένοι, αποξενωμένοι με τους γύρω μας, ανοργάνωτοι και αδύναμοι; Με σκυμμένο κεφάλι όπως μας προτιμούν; Μπορούμε να τους ανατρέψουμε; Λέμε ξεκάθαρα: Ναι! Καθημερινά αναπτύσσονται μικροί και μεγαλύτεροι αγώνες। Σε εταιρίες που κλείνουν, που απολύουν, που δεν πληρώνουν και όπου εργαζόμενοι απαντάνε με επισχέσεις εργασίας και απεργίες. Στις δημόσιες συγκοινωνίες, τους Δήμους, τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαλύονται αλλά που οργανώνονται και απεργούν. Στα διόδια και αλλού που μεγαλώνει το κίνημα «δεν πληρώνω». Πρέπει όμως να πολλαπλασιαστούν αυτοί οι αγώνες. Να συντονιστούν, να ενωθούν για να γεννηθεί μια νέα ελπίδα. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από τη θανατηφόρα θηλιά του χρέους και του μνημονίου, πέρα από την υποταγή στις «αγορές», το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Λένε ψέματα. Υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα και είναι αυτός της αμφισβήτησης κάθε πολιτικής που πνίγει και εξαθλιώνει το λαό. Είναι ο δρόμος της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος τους γιατί δεν το δημιουργήσαμε εμείς αλλά οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές, οι πολιτικές τους. Για να σταθούμε στα πόδια μας, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας οι εργαζόμενοι, ο λαός, η χώρα, πρέπει να διώξουμε την τρόικα και την κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό μπορεί να γίνει με παρατεταμένο πολιτικό και κοινωνικό αγώνα, με τη συνάντηση όλων των αντιστάσεων, με την ευρύτερη δυνατή οργάνωση και ενότητα του λαού. Με ένα μεγάλο ξεσηκωμό που θα σαρώσει το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Στις 20 Γενάρη συμμετέχουμε μαζικά στην πανβολιώτικη απεργία που κήρυξε το ΕΚΒ. Απεργούμε γιατί λέμε:

* ΟΧΙ στην αβεβαιότητα, τις απολύσεις, την φτώχεια και την ανεργία
* ΟΧΙ στην εξαθλίωση των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας
* ΟΧΙ στη χούντα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ

Απεργούμε γιατί αρνούμαστε να πεθάνουμε για την σωτηρία της ευρωζώνης, καλούμε τις υγιείς ακόμα δυνάμεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ να θέσουν στο περιθώριο συνδικαλιστές οι οποίοι δεν λειτουργούν με γνώμονα το δίκιο των εργαζομένων αλλά εξυπηρετούν αντεργατικά συμφέροντα. Το εργατικό κίνημα δεν είναι παράγκα των «πουλημένων» και των λαμόγιων. Θέλουμε μια ΓΣΕΕ που να οργανώνει και να συντονίζει τον αγώνα των εργαζομένων, να στηρίζει τα συνδικάτα και τον αγώνα διαρκείας. Θέλουμε μια ΓΣΕΕ κι ένα Εργατικό κέντρο, πραγματικά προπύργια προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κεκτημένων. Καλούμε, όλες τις δυνάμεις της υγιούς και τίμιας αριστεράς να συμβαδίσουμε μαζί στην πορεία διεκδικήσεως ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα και το λαό. Η 20η Γενάρη να μην είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας σειράς μαχητικών κινητοποιήσεων στην πόλη του Βόλου!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου