H ιστοσελίδα ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει μεταφερθεί

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην νέα διεύθυνση σε 6 δευτερόλεπτα. Αv όχι, επισκεφτείτε
http://koethessalias.wordpress.com
και ενημερώστε τα bookmarks σας.

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Τσάβες κάνει έξωση στην Coca-Cola

Αναρτήθηκε από ΚΟΕ Οργανώσεις Θεσσαλίας | 2:53 μ.μ. | | 0 σχόλια »

Ζητεί να παραδώσει «οικειοθελώς» την έκταση που κατέχει στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας

ΚΑΡΑΚΑΣ Διορία δύο εβδομάδων έδωσε στον όμιλο Coca-Cola Femsa ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προκειμένου να παραδώσει «οικειοθελώς» στο κράτος έκταση που κατέχει στην πρωτεύουσα Καράκας. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διανομή της CocaCola στη Βενεζουέλα και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλώσεων στη Λατινική Αμερική στεγάζεται σε έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών και καλείται τώρα σε αναγκαστική έξωση από τον κ. Τσάβες.

«Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό (σ.σ.: την παραμονή της εταιρείας στις εν λόγω εγκαταστάσεις). Δίνω στην Coca-Coca προθεσμία δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψει από μόνη της την περιοχή» δήλωσε σε εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος Τσάβες υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει εστιατόρια τα οποία θα ελέγχονται από το κράτος προκειμένου να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων και να δοθεί σε όλους τους πολίτες η δυνατότητα να απολαύσουν ένα ρομαντικό γεύμα. «Θέλετε να δειπνήσετε με τη σύζυγό σας υπό το φως των κεριών και με συνοδεία κρασιού από τη Βενεζουέλα ή από τη Βραζιλία;Θα δημιουργήσω τα εστιατόρια Τσάβες» είπε.

Η άνοδος του πληθωρισμού αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες της Βενεζουέλας των οποίων το εισόδημα δεν επαρκεί όχι μόνο για να γευματίσουν σε πολυτελή εστιατόρια αλλά ούτε και να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε αιφνιδιαστικές κινήσεις εθνικοποίησης ιδιωτικών εταιρειών που δεν συμμορφώνονταν προς τις διατάξεις των κρατικών φορέων.

Ετσι εθνικοποιήθηκε μια τοπική μονάδα της εταιρείας παραγωγής ρυζιού Cargill, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας στη Βενεζουέλα, με το αιτιολογικό ότι δεν παρήγαγε προϊόντα που υπόκεινται στους κρατικούς ελέγχους τιμών.

Επίσης ο πρόεδρος Τσάβες απείλησε με πλήρη κατάσχεση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της χώρας Ρolar, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη της ότι αποφεύγει τους ελέγχους τιμών, ενώ δεν έχει καταφέρει να παραγάγει επαρκείς ποσότητες φθηνού ρυζιού.

Η εταιρεία που παράγει πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης όπως αλεύρι και οινοπνευματώδη ποτά συμφώνησε να συζητήσει με τον πρόεδρο προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διώξω την εταιρεία από τη χώρα» έχει δηλώσει ο πρόεδρος Τσάβες.

Πηγή το βήμα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου